Universitatea din București a concediat-o pe șefa Catedrei de suedeză, de la Facultatea de Limbi Străine, în urma acuzațiilor studenților de comportament agresiv

Conducerea Universității București a justificat măsura concedierii disciplinare după investigațiile Comisiei de disciplină, care a analizat sesizările primite de la mai mulți studenți care reclamau că profesoara Carmen Gabriela Vioreanu îi amenință, ii umilește și-i jignește. Scandalul de la Facultatea de Limbi Străine a fost reflectat, în urmă cu câteva săptămâni, într-un material al Știrilor TVR.

19 Martie 2021, 00:22 (actualizat 19 Martie 2021, 15:24) |
Profesoara de suedeza a fost concediata
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Studenţii au reclamat Știrilor TVR comportamentul şefei Catedrei de suedeză care, spuneau ei, le făcea viața un calvar. Situația se prelungea de ani buni, dar până acum nimeni nu a luat atitudine. Erau şi profesori care susțineau acuzațiile studenților. Conducerea Facultății de Limbi Străine a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, o anchetă internă.

Joi, conducerea Universității București a anunțat rezultatul anchetei:

"Ca urmare a investigațiilor Comisiei de disciplină, care a analizat sesizările primite de la mai mulți studenți și mărturiile studenților din cadrul audierilor, precum și documentele depuse de doamna Carmen Gabriela Vioreanu care a fost , la rândul ei, audiată și a asistat la declarațiile studenților, rezultă că doamna conferențiar universitar a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum și ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universității din București și ale Cartei Universității din București.

Prin urmare, la propunerea Comisiei de analiză disciplinară și cu aprobarea Consiliului de Administrație, rectorul Universității din București, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu, încadrată în funcția de conferențiar universitar la Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine".
Din înregistrarea unui student care redă o mostră din felul în care vorbea profesoara cu studenții:

“Chiar te numești analfabet. Ce filolog să fii tu care să vii să spui asemenea monstruozități aici? Deci eu îți pun 2 și te iau și te mai frec încă o dată bine în toamnă și te duci în semestrul de grație sau ești exmatriculat”.

Studenții au povestit că au avut nevoie să meargă la psiholog și au făcut tratament, iar alții au renunțat la aceste studii, de frică.

Anunțul conducerii Universității se încheie cu următoarele: "Universitatea din București regretă întreaga situație și rămâne angajată în protejarea și promovarea unor valori și principii umaniste care așază omul, demnitatea umană și împlinirea potențialului uman în centrul activităților sale de educație, formare și cercetare".

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI