Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj și Academia de Științe Economice din București, în topul celor mai bune 1000 de universități din lume

4 septembrie 2020, 09:51

Clasamentul realizat de Times Higher Education analizează 1500 de universități din 93 de țări. Topul instituților se realizează după mai mulți indicatori, împărțiți pe patru domenii, și anume Cercetare, Predare, Transfer de cunoștințe și Inserție internațională. La capitolul Predare, UMF are cel mai mare scor din România.

În primele 1.000 de universități din lume prezente în top, două sunt din România. Pe lângă UMF Cluj, și Academia de Științe Economice din București este recunoscută internațional. Deși procesul de învățare s-a realizat mai greu din cauza pandemiei, studenții clujeni spun că se bucură să învețe la o universitate renumită.

Universitatea de medicină și farmacie din Cluj Napoca are parteneriate cu numeroase universități din străinătate, cum ar fi Oxford sau Institutul Carolinsca din Suedia. Studenții vor să profite și mai mult de pe urma acestor colaborări și propun chiar să fie evaluați de profesorii străini.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca se situează după poziția 800 în topul World University Rankings. După locul 1000 se mai regăsesc alte 11 universități din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite