Universitatea Babeș-Bolyai: Hartă interactivă a cazurilor de COVID în fiecare localitate din România

Informațiile despre cazurile de COVID-19 sunt mai ușor de consultat, datorită unor cercetători de la Universitatea Babeș-Bolyai. Aceștia au creat o hartă interactivă a ratelor de incidență la nivelul fiecărei localități din România. Datele sunt actualizate zilnic, astfel încât acum este mult mai ușor pentru oricine să vadă rapid cifrele exacte și, prin urmare, măsurile care se impun în fiecare situație.

06 Aprilie 2021, 20:27 (actualizat 06 Aprilie 2021, 22:55) Știrile TVR |
Harta interactiva
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Înainte de a pleca la drum ar fi bine să verificați situația epidemilogica din localitățile pe care urmează să le tranzitați sau să le vizitați.

Toate măsurile sanitare, dar și ratele de infectare le găsiți într-o harta interactivă, pusă la punct de o echipa de cercetători de la Universitatea Babeș-Bolyai. De exemplu, dacă vreți să mergeți în weekend la Brașov, harta vă atenționează că incidența cazurilor de COVID este de 6,5 la mia de locuitori, sunt restricții de mobilitate după ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00.

Harta dezvoltată la Cluj Napoca este la îndemână tuturor, fără costuri.

Cu un singur click se poate vedea rata de incidența pentru fiecare localitate, iar cu alt click se poate investiga și acea categorie de măsuri care se aplică.

Echipa de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor actualizează zilnic datele.

Harta interactivă face parte dintr-un proiect mai mare al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Datele puse la dispoziție de cercetătorii Universității Babeș-Bolyai reprezintă o bază pentru eventuale decizii care se iau la nivel național.

De la finalul lunii martie, noile restricții anti-COVID-19 se aplică în funcție de rata de incidență a cazurilor din fiecare localitate.

Harta interactivă realizată de cercetătorii UBB poate fi accesată la adresa www.econ.ubbcluj.ro/coronavirus

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI