Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își menține poziția între cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume

3 iulie 2020, 08:28

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) își menține poziția între cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume.

În Shanghai ranking universities, un clasament internațional renumit, UBB apare în cele mai multe domenii față de alte universități din țară.

În domeniul ingineriei și știința energiei, UBB  se încadrează, în acest an, în primele 400 de poziții, fiind singura universitate din România care apare în clasament.

De asemenea la matematică își păstrează poziția de lider național și este singura universitate românească inclusă în primele 500 de poziții.

La Științele Pământului ocupă locul doi pe țară după Universitatea din București, pe locul doi este și la fizică, prima fiind Universitatea de Vest de la Timișoara.

În clasamentul global pentru anul trecut sunt doar două instituții românești care apar. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

În acest clasament sunt luate în considerare peste 4000 de universități din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite