Universitățile suspendă cursurile ”față în față” și continuă activitatea didactică online

Universitatea Bucureşti îşi suspendă cursurile ”faţă în faţă” începând de astăzi până pe data de 29 martie, cu continuarea activităţii didactice în sistem online. Mai multe universități din țară au luat aceeași măsură.

11 Martie 2020, 11:11 (actualizat 11 Martie 2020, 11:13) |
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași / FOTO: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași/Facebook

Universitatea Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a anunţat, marţi, că în contextul măsurilor adoptate la nivel naţional pentru reducerea riscurilor de răspândire a infecţiei cu noul Coronavirus, îşi va suspenda temporar, în perioada 11-22 martie, activităţile didactice faţă în faţă, iar acolo unde este posibil, cursurile vor fi organizate în sistem online.

Universitatea Bucureşti îşi suspendă cursurile ”faţă în faţă” începând de miercuri, de la ora 14.00, şi până pe data de 29 martie, cu continuarea activităţii didactice în sistem online.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a decis, miercuri, suspendarea cursurilor până pe 22 martie.

Rectorii a șapte universități publice din București au solicitat, prin scrisori comune, Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și Ministerului Educației clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „față în față” , potrivit unui comunicat de presă. Aceleași clarificări sunt solicitate și Ministerului Educației și Cercetării într-o scrisoare comună semnată de cei șapte rectori.

„Menționăm că, în situația suspendării cursurilor, universitățile noastre vor asigura pentru studenții lor activități didactice în regim online, iar serviciile administrative ale universităților vor funcționa în continuare”, se arată în scrisoarea transmisă Ministerului Educației și Cercetării.

Consiliul Naţional al Rectorilor din România a recomandat, de marţi, universităţilor suspendarea cursurilor până pe 22 martie pentru a exista 'coerenţă instituţională' la nivelul sistemului de învăţământ superior.

”Consiliul Naţional al Rectorilor din România a decis să recomande tuturor celor 75 de universităţi membre suspendarea cursurilor până în data de 22 martie cu condiţia indentificării unor soluţii online, acolo unde este posibil, şi sub rezerva aprobării în consiliile de administraţie ale fiecărei universităţi membre. CNR consideră că aceste măsuri se impun pentru a asigura coerenţă instituţională la nivelul sistemului de învăţământ superior din România”, a declarat marţi preşedintele CNR, Sorin Cîmpeanu.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -1°C
IASI -7°C -4°C
CLUJ -7°C -4°C
CONSTANTA 0°C -1°C
CRAIOVA -1°C 1°C
BRASOV -6°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI