Universitățile oferă meditații gratuite elevilor pentru Bacalaureat și admiterea la facultate. Matematica, Informatica și Istoria sunt printre cele mai cerute materii

Au mai rămas trei luni până la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat. Multe dintre universităţi au dat deja startul pregătirilor gratuite cu elevii de clasa a XII-a. Copiii spun că învaţă pe toate fronturile - acasă, la şcoală, la meditaţii particulare sau la cele organizate în universităţi. Unii se trezesc cu noaptea în cap şi străbat sute de kilometri până în Capitală, la pregătirea cu profesori din facultatea râvnită.

17 Martie 2019, 09:49 (actualizat 17 Martie 2019, 10:05) Știrile TVR |
Meditații gratuite
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În trei amfiteatre ale Politehnicii Bucureștene nu ai loc să arunci un ac. Este prima şedinţă de meditaţii gratuite pentru admiterea la facultate in acest an. Liceenii îşi iau notiţe pe braţe, în genunchi, pe pervaz sau ghemuiţi lângă perete.

Robert a venit pentru aceste cursuri tocmai din Constanţa.

Ana este din Bucureşti şi învaţă la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu". Vrea, la vară, să intre la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Matematică, fizică, economie şi chimie sunt materiile la care Politehnica din Bucureşti oferă meditaţii gratuite elevilor, în fiecare sâmbătă.

Şi la Universitatea din Bucureşti au început meditaţiile. Se face pregătire la istorie şi la matematică. Iar la Universitatea de Vest din Timişoara matematica şi informatica sunt cele mai cerute materii.

Anul trecut, în prima sesiune, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 69,7%.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI