Uniunea Studenților din România, 18 ani de activitate

Sursă: facebook.com
Sursă: facebook.com
17 iulie 2019, 13:18

În 18 ani de existență, reprezentare studențească și voluntariat, USR a dezvoltat o serie de proiecte interesante, toate cu impact major național. Acestea au devenit, în scurt timp, evenimente de referință în rândul studenților. Printre marile proiecte ale USR se numără Festivalul UNIFEST, Congresul Studenților din România, USR Summer Camp, Academia de Training, Gala Studentului etc. Zeci de mii de studenți au fost beneficiarii direcți sau indirecți ai acestor programe și proiecte, menite să contribuie la dezvoltarea lor personală.

La momentul actual, cea mai importantă inițiativă legislativă a Uniunii Studenților din România este propunerea de proiect a Legii Internshipului.

Uniunea Studenților din România are în prezent 10 domenii de interes în care și-a stabilit obiective strategice: Educaţie, Educaţie non-formală, Politici de Tineret, Dimensiunea Socială, Angajabilitatea tinerilor, Antreprenoriat, Creativitate şi Inovare, Voluntariat, Cultură, Sportul universitar, Educație pentru Sănătate.

USR face parte din Consiliul Economic și Social din România și din Forumul Tinerilor din România.

Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească, reunind 110 organizații membre în peste 30 de universități. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi Municipalități şi Universități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite