Uniunea Europeană va investi 27 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calităţii vieții în mai multe localităţi din Republica Moldova

Uniunea Europeană va investi 27 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calităţii vieții în localităţi din raioanele Leova, Edineț și Strășeni din Republica Moldova. Banii sunt oferiţi în cadrul Programului "EU4Moldova: Comunități Locale", lansat la Chişinău. Partenenerii cheie vor fi instituţiile de stat şi autorităţile locale, care vor veni cu o contribuţie proprie la finanțarea proiectelor, transmite tvrmoldova.md.

06 Octombrie 2022, 16:02 (actualizat 06 Octombrie 2022, 16:21) Știrile TVR |
Uniunea Europeană

Programul are mai multe componente printre care: îmbunătăţirea accesului la apă şi canalizare, eficienţa energetică,  colectarea deşeurilor şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru crearea locurilor noi de muncă.

În oraşul Edineţ urmează a fi  reabilitate, conform standardelor europene, patru staţii de pompare şi una de tratare a apei. Valoarea proiectului este estimate la 4,5  milioane de euro, dintre care 3 milioane va fi contribuţia partenerilor  europeni iar 1,4 milioane de euro va fi contribuţia administraţiei  publice locale.

Programul este o iniţiativă a echipei Europa şi este finanțat și implementat de către Uniunea Europeană, Germania, Austria și Polonia.

Programul  va fi implementat în perioada 2022-2025. Beneficiari direcţi vor fi aproximativ 100 de mii de locuitori din cele trei raioane ale Republicii Moldova.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI