Uniunea Europeană își reia prezența diplomatică la Kiev. Italia anunță că procedează la fel: „Am plecat ultimii din Kiev și vom fi printre primii care ne vom întoarce”

Kiev Ucraina
Kiev Ucraina
9 aprilie 2022, 16:47

Ambasadorul Uniunii Europene în Ucraina, Matti Maasikas, și-a exprimat bucuria față de această decizie.

Italia își va redeschide ambasada din Kiev imediat după Paști. Paștele catolic este săptămâna viitoare, pe 17 aprilie.

După o reuniune la Ministerul de Externe pe tema războiului din Ucraina, șeful diplomației de la Roma, Luigi di Maio, a declarat: „Am plecat ultimii din Kiev și vom fi printre primii care ne vom întoarce”.

„Ambasadaorul (Pier Francesco) Zazo și ambasada noastră nu au părăsit niciodată Ucraina – sunt în Lviv, în vestul țării. Dar acum a venit momentul să le transmitem un semnal major ucrainenilor… și să le mulțumim că au alungat trupele rusești de la Kiev”, a declarat Di Maio în fața presei la Volla, în apropiere de Napoli, citat de CNN.

„În același timp, trebuie să intensificăm presiunea diplomatică pentru a-l aduce pe Putin la masa negocierilor și pentru a obține un acord de încetare a focului”, a adăugat ministrul italian de Externe.

Ministerul de Externe a subliniat că sunt cetățeni italieni care au rămas în Kiev și care „sunt în siguranță mulțumită rezistenței ucrainene”.

Și Slovenia și-a redeschis ambasada în Kiev pe 28 martie, potrivit ministrului de Externe sloven.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei

Danemarca își donează toată artileria Ucrainei. Cum a fost pregătită această mutare