LUMEA AZI

Uniunea Europeană dă în judecată Spania pentru nerespectarea limitelor legale de noxe

Uniunea Europeană dă în judecată Spania pentru nerespectarea limitelor privind poluarea aerului din Madrid și Barcelona. Comisia Europeană semnalează că, în mod constant, limitele legale de dioxid de azot au fost depășite în cele două mari orașe spaniole, după cum transmite corespondentul TVR Felix Damian.

04 Octombrie 2019, 18:39 Știrile TVR |

Cel puțin 9 mii de oameni mor anual la Barcelona din cauza poluării aerului.

Autoritățile locale catalane s-au angajat să reducă dioxidul de azot din atmosferă, care este monitorizat prin 11 stații de măsurare a nivelului de poluare din oraș.

Administrația regională și locală de la Barcelona a pus în mișcare și un plan de reducere a poluării care va fi implementat în următoarele luni.

Vor fi activate zone cu acces limitat pentru mașini, iar o posibilă taxă pentru intrarea în zona centrală ar putea deveni realitate curând.

Orașul Barcelona este afectat și de activitatea intensă a portului în care trag numeroase vapoare de croazieră. Studiile arată că acestea poluează de aproape 5 ori mai mult decât toate mașinile din oraș.

Curtea Europeană de Justiție va analiza cazul timp de 18 luni înainte de a ajunge la un verdict, dar autoritățile de la Barcelona speră să reușească să aducă nivelul de poluare în cadrul limitelor legale.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI