Uniunea Europeană alocă 230 de milioane de euro pentru combaterea coronavirusului

24 februarie 2020, 19:36

Jumătate din ajutorul financiar acordat de Uniunea Europeană merge la Organizația Mondială a Sănătății pentru intervenția în țări cu sisteme de sănătate precare; restul – spre cercetare științifică pentru dezvoltarea de vaccinuri și tratament.

Uniunea Europeană declară ferm că printre planurile de urgență nu se află, deocamdată, și instituirea de restricții în spațiul Schengen. Un anunț necesar, în urma incidentului de noaptea trecută, când Austria a oprit traficul feroviar la frontiera cu Italia, după ce într-un tren au fost depistate două pasagere suspectate de infectare.

Alarma s-a dovedit a fi falsă, dar a demonstrat că, dacă se adeveresc cele mai sumbre scenarii, epidemia din Italia ar putea provoca prima închidere a frontierelor Schengen din motive medicale.

Îngrijorarea se extinde în Europa: francezii de la granița cu Italia cer intensificarea controalelor la frontieră; în întreaga țară se iau măsuri speciale.

Creșterea numărului de paturi din spitale, rapiditatea diagnosticării și suplimentarea numărului de măști sunt doar câteva dintre măsurile luate în ultima vreme în Franța. Mai mult, autoritățile îndeamnă populația la prudență și evitarea panicii.

Pe plan global, după China, cel mai ridicat nivel de alertă este în Coreea de Sud – unde au murit peste 160 de oameni și sunt infectați peste 800. Viteza de răspândire este uriașă și bilanțul se schimbă pe ora ce trece.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite