Uniţi de “101 basme româneşti”. Proiect al Bibliotecilor Metropolitane de la Bucureşti şi Chişinău

Ca într-o poveste, istoria scrie pagină cu pagină, cartea numită România. Oameni care au pus poporul român pe harta elitelor mondiale ori fapte eroice care au deschis drumul spre libertate sunt acum sursă de inspiraţie pentru noile generaţii.

02 Decembrie 2019, 18:58 (actualizat 02 Decembrie 2019, 18:59) Știrile TVR |
101 basme românești
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anul acesta, de 1 decembrie, istoria scrie şi povestea celor 101 Basme Româneşti care unesc cele două maluri ale Prutului. Este creaţia a 114 copii pe care pasiunea pentru scris şi imaginaţia

i-au făcut să spere că, unitatea, toleranţa şi bunătatea vor fi eroii cărţii numite România Mare.

Aşa a început povestea despre Unire scrisă in doua ţări pe care doar apa Prutului le desparte. Basmele însă le unesc. De la Bucureşti, volumul cu 101 poveşti a plecat direct spre Chişinău. Acolo l-au aşteptat 26 dintre autorii naraţiunilor pline de înţelepciune.

Volumul 101 Basme Româneşti este rezultatul unui proiect al Bibliotecilor Metropolitane de la Bucureşti şi Chişinău.

Literele atent meşteşugite pe hârtie au transformat plăsmuirile imaginaţiei în poveşti inspirate din viaţa de zi cu zi ori din viitor.  Autorii basmelor sunt copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani care nu au uitat de bibliotecă nici în vacanţa de vară.

Daria are doar 5 ani. Nu ştie încă să scrie dar şi-a ajutat fratele cu desene care să-i ilustreze povestea. De Ziua Naţionala a României, printre culori, forme şi cuvinte, micuţii visează la o ţară ca într-un basm.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI