Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, redeschisă după decontaminare

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, unitatea medicală închisă din cauza zecilor de cazuri de COVID-19, este din nou funcţională. Secţia s-a redeschis după ce s-a făcut decontaminarea, separarea circuitelor și revizuirea procedurilor. Medicii și asistentele sunt veniți de la Iași și din alte orașe. Între timp se ocupă tot mai multe paturi la terapie intensivă. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu mai există nici un loc liber.

27 Martie 2020, 12:06 (actualizat 27 Martie 2020, 17:52) Știrile TVR |
Secția UPU de la spitalul din Suceava, redeschisă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

UPU Suceava va funcţiona în regim de evaluare iniţială a pacienţilor şi, ulterior, de dirijare spre alte centre medicale.

Toți pacienții care vor ajunge în Unitatea de Primiri Urgențe vor fi triați într-un cort amenajat în fața secției, pentru a fi înlăturat riscul de infecție cu noul coronavirus.

"Este o activitate care doreşte să facă un screening a pacienţilor cu probleme medicale. Ulterior, decizia de a fi trimişi înapoi acasă sau direcţionaţi spre spitale de referinţă este luată de colectivul din UPU", a anunţat noul manager al SJU Suceava, Florin Filip.

Pacienții care pot fi tratați la domiciliu vor fi trimiși acasă, iar cei care au nevoie de internare vor fi trimiși la spitalele din Fălticeni, Rădăuți sau Iași, daca este vorba de cazuri grave. Permanenta vă fi asigurata de 8 medici și asistenți din Iași, dar și medici detașați de la Fălticeni sau din cabinetele școlare din Suceava.

SJU Suceava a fost închis, la începutul săptămânii, pentru dezinfecţie totală, după ce au fost înregistrate numeroase cazuri de infecţie cu noul coronavirus, în special în rândul cadrelor medicale.

Situația este complicată și la Spitalul de boli infecțioase din Iași unde nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru cei care suferă de forme grave de Covid19.

În acest moment, cel mai tânăr pacient internat la terapie intensivă la Iași are 27 de ani.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI