Unitatea 1 de la Cernavodă intră în oprire planificată pentru programe de mentenanță, inspecții, testări

CNE Cernavodă
CNE Cernavodă
5 mai 2022, 15:50

În perioada opririi planificate se vor pune în aplicare programul de mentenanţă preventivă, programul de mentenanţă corectivă, programul de inspecţii, programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate, programul de implementare modificări de proiect.

Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă şi cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva COVID-19, precizează Nuclearelectrica.

Centrala nuclearoelectrică Cernavodă asigură funcţionarea în siguranţă a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

CNE Cernavodă utilizează tehnologia canadiană CANDU 6 (Canadian Deuterium Uranium) folosind uraniul natural drept combustibil și apă grea ca moderator și agent de răcire.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite