Unitățile medicale sunt obligate de lege să aibă contracte cu firme de prevenire a incendiilor. Doar două spitale din Capitală au contracte

12 februarie 2021, 14:09

Cauza incendiului de la spitalul ”Matei Balș” ar fi un scurtcircuit produs din cauza unei aeroterme, aparat care n-ar fi avut ce căuta în salon, spun surse judiciare. Dar în lipsa unui raport al specialiștilor în domeniu încă nu se poate da un verdict.

Anul 2020 a însemnat pentru medici provocarea luptei cu coronavirusul. Acest lucru a presupus utilizarea pe scară largă a oxigenului în saloanele de Terapie Intensivă.

Deși există o lege care obliga unitățile medicale să aibă contracte cu firme de prevenire a incendiilor. La Spitalul Colentina nu există o asemenea convenție.

În aceeași situație se află și spitalul Colțea din centrul Capitalei al cărui director încearcă o soluție de compromis pentru a intra în legalitate dar și pentru a se încadra în buget.

În același timp Spitalul Colțea are 10 corpuri de clădire din care nouă au obținut autorizație la incendiu. Surse medicale spun că infrastructura multor spitale atât din Capitală cât și din restul țării nu ar permite o conformare eficientă la toate cerințele pompierilor.

Mai mult, standardele europene legate de certificarea medicală unor spitale din România și regulile de securitate la incendii și alte situații de urgență sunt foarte drastice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă