Unii beneficiari ai cantinei sociale din Buzău au pierdut dreptul la masă după ce au refuzat să muncească câteva zile pe lună

Muncește astăzi ca să ai ce să mânci mâine, spune un proverb românesc. Înțelepciunea populară a fost "împrumutată" într-o hotărâre a Consiliului Local Buzău, prin care beneficiarii cantinei de ajutor social, apți de muncă, sunt obligați să muncească însă pentru a primi mâncare gratuită. Dar, surpriză, de când au fost schimbate regulile, mai mulți adulți, altminteri apți de muncă, au preferat să renunțe la asistență.

30 Iulie 2018, 20:34 Știrile TVR |
Cine nu muncește nu primește mâncare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Beneficiarii hranei gratuite primite de la cantina de ajutor social din Buzău ar fi trebuit să măture aleile din parcuri, să strângă iarba cosită de pe spațiile verzi sau să golească coșurile de gunoi câteva zile pe lună. Primeau în schimb o alocație de hrană de 360 de lei.

Puțini au fost însă cei care au vrut să muncească pentru o masă caldă.

Societatea care administrează spațiile verzi din oraș se plânge că a întârziat lucrările pentru că nu are forță de muncă.

Pentru că nu s-au prezentat la muncă, 162 de persoane pe care le aveau în întreținere au fost tăiate de pe lista de ajutor social.

Nu este și cazul Monicăi, care își crește singură cei 7 copii. Femeia spune că va munci oricât pentru a-și putea hrăni în continuare copiii.

La cantina de ajutor social din Buzău mănâncă în prezent 130 de persoane din aproape 300 câte erau la începutul verii. Astfel, s-a făcut o economie la bugetul primăriei de aproape 60 de mii de lei numai în luna iulie.

Din octombrie va intra în vigoare o lege prin care asistații social care refuză chiar și o singură dată un loc de muncă sau un curs de calificare pierd ajutorul din partea statului.

În România, la începutul anului, erau înregistrați peste 200 000 de oameni care primeau în medie 250 de lei pe lună ajutor social.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI