Unicul Muzeu al Ochelarilor din țara noastră se află la Timișoara. Aflați povestea lui Alfred Kosar, specialist în optica medicală, dar și pasionat de rame de ochelari. Colecția lui cuprinde sute de exponate, unele unice în lume

4 decembrie 2020, 11:45

În Piața Bisericii din cartierul timișorean Elisabetin, se află un magazin optic unic în România. „Vinovat” de deschiderea lui este un specialist cu o experiență de 40 de ani în meserie, dintre care 15 ani în Germania. Proprietarul magazinului din Piața Bisericii este Alfred Kosar. Un şvab bănăţean, născut în Timişoara, pe strada Odobescu nr.32. Este unul dintre numeroșii șvabi care au emigrat în Germania, dar și printre puținii care s-au întors pe meleagurile natale.

A fost plecat în anii ’90 din ţară, însă a revenit și a adus la Timişoara o întreagă colecţie de rame adunate de-a lungul timpului. Unele dintre obiecte sunt de vânzare, iar altele doar de colecție.

Cei mai mulți dintre clienții lui Alfred Kosar sunt din străinătate, din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, însă și artiști timișoreni care apreciază valoarea ramelor din muzeul timișoreanului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă