UNICEF: Pandemia şi măsurile de izolare au crescut cu 150 de milioane numărul copiilor care trăiesc în sărăcie

Copilărie în sărăcie
Copilărie în sărăcie
17 septembrie 2020, 16:20

De la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creştere cu 15% a numărului de copii care trăiesc în sărăcie în ţările cu niveluri de venit scăzute şi medii. Numărul total al copiilor aflaţi în această situaţie ajunge la circa 1,2 miliarde, potrivit celor două organizaţii.

Raportul mai notează că cei mai săraci copii ai lumii devin încă şi mai săraci şi avertizează că această stare de lucruri se va deteriora probabil în continuare în următoarele luni.

„Familii care erau pe punctul de a scăpa de sărăcie au fost trase înapoi sub prag, iar altele cunosc niveluri de sărăcie cu care nu s-au mai confruntat până acum”, a subliniat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

„Şi mai îngrijorător este că ne aflăm mai aproape de începutul acestei crize decât de sfârşitul ei”, se menţionează în comunicat.

Agenţiile îndeamnă guvernele să extindă rapid aria de acţiune a sistemelor de protecţie socială, accesul la asistenţă medicală şi capacităţile de învăţământ de la distanţă.

„Copiii care rămân în urmă cu educaţia au un risc sporit de a fi forţaţi să muncească sau să se căsătorească prea devreme şi de a fi prinşi în ciclul sărăciei ani la rând de acum înainte”, a punctat Inger Ashing, directoare executivă a organizaţiei Salvaţi Copiii.

Analiza are la bază date din peste 70 de ţări cu privire la accesul adecvat al copiilor la educaţie, medicamente, alimente, condiţii de locuit, sisteme de salubritate şi apă.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Anul nou vine cu creșteri de prețuri. Lista scumpirilor de la 1 ianuarie

Copiii din Gaza se confruntă cu malnutriţia şi alte boli / foto © UNICEF / ZAGOUT

Copiii din Gaza se confruntă cu malnutriţia şi alte boli, anunță UNICEF