UNICAT ÎN ROMÂNIA | Soluţii ingenioase care pun oamenii pe picioare. Aflaţi povestea unui harghitean care conduce o fabrică unică la noi

15 august 2021, 18:24

Daniela Dumitru din Tulcea a aflat că fetiţa ei de 10 ani are probleme cu picioarele după un accident. A căutat mai mulţi ani o soluţie pentru a-şi ajuta copilul, însă pentru că totul trebuia personalizat pentru nevoile micuței misiunea a fost imposibilă. Până de curând când l-a cunoscut pe Laszlo Iklondi, un tehnician ortoped  care fabrică dispozitivele medicale de care are nevoie: orteze, susţinători, pantofi personalizaţi şi încălţăminte ortopedică.

Laszlo Iklondi a călătorit în Occident, unde a învăţat de la cei mai buni specialişti cum poate să-şi ajute semenii. A revenit în ţară, unde a întemeiat o mică fabrică de dispozitive medicale ortopedice. Mai mult, a inventat un soft după ce a discutat cu medicii şi a dezvoltat un program complex cu ajutorul căruia fiecare produs este personalizat.

Fiecare dispozitiv ortopedic fabricat în Sâncrăieni este unicat, personalizat pentru fiecare pacient. După stabilirea caracteristicilor medicale, copiii îşi pot alege singuri culoarea încălţămintei și alte detalii estetice.
Până acum, aproximativ 40.000 de oameni au făcut comenzi la fabrica din Harghita. Uneori, angajaţii lucrează suplimentar şi sâmbăta pentru a nu-i lăsă să aştepte.
Următorul pas pe care vrea să-l facă tehnicianul ortoped este achiziţionarea unei imprimante 3D, cu care să reproducă în silicon picioarele clienților.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite