Uniți prin muzică, la 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România

A fost sărbătoare la Chișinău. S-au împlinit 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Iar autoritățile de la București au participat astăzi la evenimentele de peste Prut. Acum suntem uniți în obiectivul comun de a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană, susțin oficialii români.

27 Martie 2023, 21:49 (actualizat 27 Martie 2023, 22:14) Știrile TVR |

Muzica nu ţine cont de graniţe. De-a lungul anilor, artiştii basarabeni au unit, prin muzica lor, cele două maluri ale Prutului.

Unirea prin muzică este una dintre misiunile artiştilor basarabeni. Ei au obţinut admiraţia publicului în tot spațiul românesc, mai ales datorită pieselor cu o bogată încărcătură patriotică.

Cristofor Aldea-Teodorovici, interpret: Misiunea părinţilor mei a fost poate nu neapărat de a uni terestru, să nu mai fim cu hotare şi să fim din nou România Mare, ci au reunit inimile oamenilor.

Nicolae Botgros, dirijor, orchestra "Lăutarii": Ne-am unit odată, că prin cântec, prin suflet, prin spiritul nostru pe care îl avem, suntem demult uniţi, chiar şi în anul 1988, atunci când am adus-o pentru prima dată pe Sofia Vicoveanca, s-a simţit deja atunci Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă.

Unirea dintre români şi basarabeni nu se produce doar prin artă, ci şi prin chemările inimii.

Datele Agenției Servicii Publice din ţara vecină arată că, în ultimii 5 ani, au fost înregistrate peste 4600 de căsătorii între cetăţeni ai Republicii Moldova și cei ai României.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI