"Uniți în Înviere!". Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel și a mers la Catedrala Mântuirii Neamului

Prima zi din vizita Papei Francisc în România a inclus şi o întâlnire la Patriarhie cu Patriarhul Daniel şi cu membrii Sinodului permanent al Bisericii Ortodoxe Române. Apoi, Sanctitatea Sa a vizitat Catedrala Mântuirii Neamului, unde au venit mii de români. Papa a rostit rugăciunea "Tatăl nostru" în limba latină.

31 Mai 2019, 22:05 Știrile TVR |
Papa Francisc, întâlnire cu Patriarhul Daniel
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de credincioşi s-au strâns la Dealul Patriarhiei să îl întâmpine pe Papă. Suveranul Pontif i-a salutat şi i-a binecuvântat.

Papa Francisc s-a întâlnit apoi cu Patriarhul Daniel şi cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

La finalul vizitei, Patriarhul Daniel i-a oferit Papei câteva cadouri simbolice.

De la Patriarhie, delegaţia papală a mers la Catedrala Mântuirii Neamului, unde aşteptau mii de credincioşi, care l-au primit în aplauze pe Papă.

În faţa Catedralei, Suveranul Pontif a fost aşteptat cu pâine şi sare şi a primit un buchet de flori albe.  După ce a spus  "Hristos a înviat!" către mulţimea de afară, Papa Francisc a mers în Catedrală, unde capii celor două biserici le-au vorbit oamenilor.

Rugăciunea "Tatăl nostru" a fost rostită mai întâi în limba latină, de Papa Francisc, apoi în limba română, de Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a remarcat că unul dintre primii contributori ai Catedralei Mânturii Neamului a fost Papa Ioan Paul al II-lea, iar acum, după 20 de ani, Papa Francisc vine ca pelerin în sfântul lăcaş.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI