Unguente, tincturi, ceaiuri, creme. Măicuțele de la Mănăstirea Petroșnița fac leacuri din plante, într-un laborator special amenajat. Stareța urmează cursuri de fitoterapie la un institut din Germania

Trăiesc într-un colț de rai și vor să facă natura cel mai bun doctor. Maicile de la Mănăstirea Petroșnița, Caraș-Severin, prepară produse naturale, care pot ajuta în lupta cu diferite boli. Măicuțele au un laborator amenajat de una dintre ele, care are și studii în domeniul fitoterapiei.

19 Martie 2021, 09:43 |
Leacuri din plante de la mănăstire
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Mănăstirea Petroşniţa din Caraș-Severin, credincioșii pot găsi, pe lângă alinare sufletească, și leacuri pentru sănătate trupească.

După modelul Sfântului Nectarie, care aduce vindecare celor bolnavi şi săraci, Maica stareță Nectaria prepară leacuri din plante culese de pe dealurile din jurul mănăstirii sau cultivate în grădina lăcașului de cult.

Maica stareță urmează cursuri de fitoterapie la un institut din Germania și, astfel, s-a gândit să pună în practică tot ce învață. Îi este alături și Maica Antonia.

Preparatele din plante sunt folosite atât de măicuțele de la Mănăstirea Petroșnița, cât și de localnicii din apropiere.

Oamenii din zonă vin des la mănăstire, mai ales pentru preparate care îi ajută în lupta cu reumatismul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI