Ungaria va prelua din România 50 de pacienţi COVID-19 care necesită tratament la ATI. Au început procedurile pentru transfer

Ministrul de Externe al Ungariei Peter Szijjarto
Ministrul de Externe al Ungariei Peter Szijjarto
13 octombrie 2021, 14:23

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria. Statele vecine vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

„Am decis să ajutăm România preluând peste 50 de pacienţi la terapie intensivă. Vor fi duşi la clinici din Szeged şi Debrecen. Sunt 50 de pacienţi cu COVID. În acest moment, Ministerul Sănătăţii din România şi Directoratul general al spitalelor din Ungaria discută detaliile tehnice, care includ starea pacienţilor respectivi”, a declarat Peter Szijjarto.

El a menţionat ”provocările extrem de serioase” şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile, ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Guvernul ungar menţine contactul cu vicepremierul român Kelemen Hunor şi cu ministrul Sănătăţii Cseke Attila privind modul în care Ungaria poate ajuta România, a mai declarat Szijjarto, el menţionând de asemenea că Ungaria a donat deja ventilatoare şi Favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite