Ungaria va face imunizări anti covid cu vaccinul rusesc Sputnik V

Ungaria cumpără vaccinul rusesc Sputnik V
Ungaria cumpără vaccinul rusesc Sputnik V
22 ianuarie 2021, 16:12

Şeful diplomaţiei ungare, aflat în vizită la Moscova, a făcut anunţul într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook.

Peter Szijjarto a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, că vaccinurile vor livrate în trei tranşe, iar detaliile despre cantitatea de doze achiziţionate vor fi oferite ulterior.

Ministrul a precizat că un contract cu Fondul Rus pentru Investiţii Directe (RDIF) a fost semnat joi seara.

„Este în interesul naţional al Ungariei să îşi asigure vaccinuri sigure şi eficiente pentru a accelera procesul de vaccinare în mijlocul pandemiei”, a declarat Szijjarto.

Anunţul survine în momentul în care Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Ungaria a dat undă verde pentru utilizarea vaccinului Sputnik V în această săptămână, pe fondul criticilor din partea Budapestei cu privire la „lentoarea” procesului de aprobare a vaccinului de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Premierul ungar Viktor Orban s-a plâns că ţara sa primeşte prea puţine doze de vaccin prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană pentru cele 27 de state membre ale UE. Prin urmare, Ungaria a autorizat săptămâna aceasta vaccinurile Sputnik V şi Astrazeneca/Oxford, cel de-al doilea fiind examinat în prezent de EMA, care până sfârşitul lunii i-ar putea acorda autorizaţia de comercializare condiţionată.

Doar două vaccinuri sunt în prezent autorizate în Uniunea Europeană: Pfizer-BioNTech şi Moderna. Agenţia Europeană pentru Medicamente urmează să decidă pe 29 ianuarie în privinţa autorizării vaccinului Oxford-AstraZeneca, deja utilizat în Marea Britanie.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite