Ungaria contestă valabilitatea votului din Parlamentul European. P.E. a decis activarea articolului 7, care poate duce la suspendarea dreptului de vot al ţării în Consiliu

Ungaria reacţionează la decizia Parlamentului European, care deschide calea suspendării dreptului de vot al Budapestei în Consiliul European şi contestă valabilitatea acestuia. Ministrul de Externe al Ungariei a lăsat să se înţeleagă într-o conferinţă de presă că executivul maghiar nu se va lăsa intimidat de presiunea europeană şi îşi va continua politicile.

13 Septembrie 2018, 14:26 (actualizat 13 Septembrie 2018, 16:19) |

În opinia oficialului maghiar, Budapesta este sancţionată pentru că a avut curajul să se opună făţiş fenomenului migraţiei ilegale.

“Considerăm că decizia Parlamentului European nu este altceva decât o răzbunare împotriva Ungariei. Această decizie de condamnare a fost luată pentru că Ungaria şi poporul ungar au convingerea că migraţia nu este necesară şi poate fi oprită”, susţine Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei.

În plus, ministrul ungar de Externe contestă valabilitatea votului şi deficienţe ale sistemului de procesare a abţinerilor, care nu au fost considerate ca voturi împotrivă. Votul din Parlamentul European are o mare încărcătură simbolică, în sensul în care relevă faptul că Viktor Orban a pierdut sprijinul unei bune părţi a aliaţilor săi conservatori.

“Cred că este un vot semnificativ din punct de vedere politic şi dă un semnal clar că o majoritate de două treimi din Parlamentul European, care cuprinde şi o parte din tabăra conservatorilor lui Orban, a votat în favoarea acestui raport”, a declarat Janis Emmanouilidis, analist politic.

Pentru a se ajunge la suspendarea efectivă a dreptului de vot în Consiliul European, calea este încă lungă, iar Ungaria se bazează pe aliaţii polonezi, aflaţi în aceeaşi situaţie, care sunt gata să blocheze cu veto încercarea de a activa articolul 7.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI