Ungaria: Aproximativ 1.000 de demonstranţi au blocat un pod din Budapesta din cauza unui plan de creştere a taxelor

12 iulie 2022, 14:24

Protestatarii s-au adunat iniţial în principala piaţă de lângă parlament, după care au demonstrat pe un pod peste Dunăre din apropiere, blocând traficul dintre cele două părţi ale Budapestei, sub supravegherea unei prezenţei masive a poliţiei.

Premierul suveranist Viktor Orban se confruntă cu cea mai mare provocare de când a preluat puterea în 2010, în contextul în care inflaţia este la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii, forintul s-a devalorizat semnificativ, iar fondurile de la UE sunt în pericol din cauza unei dispute privind standardele democratice.

Guvernul lui Orban a înaintat luni amendamente în parlament, prin care limitează drastic eligibilitatea pentru regimul simplificat de taxe, la care apelează multe afaceri mici datorită birocraţiei reduse şi a ratei mici de taxare pe care le oferă.

Cu toate acestea, guvernul susţine că sistemul a fost folosit în mod abuziv de unele afaceri, care i-au obligat pe angajaţi să se înscrie în această schemă, pentru a-şi reduce propriile costuri, facilitând o formă de şomaj ascuns.

Noile reguli ar urma să intre în vigoare în septembrie, după aprobarea parlamentului. Conform estimărilor, taxa ar urma să aducă la buget 237 de miliarde de forinţi (aproximativ 570 de milioane de euro) în acest an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă