Ungaria a inaugurat cel mai mare şi modern terminal feroviar din Europa, care va facilita exporturile de grâne din Ucraina spre rutele comerciale din Adriatica

Ministrul de Externe al Ungariei Peter Szijjarto
Ministrul de Externe al Ungariei Peter Szijjarto
19 octombrie 2022, 09:54

 

Luând cuvântul la ceremonia de inaugurare, Szijjarto a spus că terminalul va juca un ‘rol enorm’ în facilitarea exporturilor de grâne din Ucraina spre rutele comerciale din Adriatica. Capacitatea de transbordare a terminalului va atinge 800 de tone de cereale pe oră, capacitatea anuală urmând să ajungă la 1 milion de containere, a precizat el.

Szijjarto a mai afirmat că terminalul intermodal feroviar, cel mai mare şi mai modern din Europa, a fost finalizat în timp record şi utilizând soluţii digitale. Terminalul va permite încărcarea simultană, rapidă şi în siguranţă a patru trenuri cu lungimea de 740 metri, a adăugat ministrul ungar. Potrivit acestuia, în jur de 500 de persoane vor lucra la terminalul East-West Gate (EWG).

Potrivit materialului de presă distribuit la eveniment, EWG va fi primul terminal intermodal bazat pe tehnologie verde şi care foloseşte propria reţea 5G pentru comunicaţii interne şi operarea dispozitivelor sale tehnologice. Instalaţia va fi alimentată cu energie verde, în acord cu strategia UE privind transportul feroviar şi clima. Un parc solar de înaltă performanţă şi un sistem de pompare a căldurii vor furniza energie electrică, iar în zona terminalului vor fi utilizate numai echipamente de tracţiune şi maşini electrice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite