Ungaria a anunţat oficial că nu susţine aderarea țării noastre la OCDE. MAE: România se află în discuţii bilaterale cu toate statele membre

8 septembrie 2017, 22:58

Motivul este legat de situația Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureş.

În urma unei anchete DNA, judecătorii au anulat actul de înfiinţare a instituţiei. Aşa că soarta sutelor de copii care şi-au început studiile acolo este incertă.

Situatia în care se află liceul a scos în stradă sute de oameni zilele trecute.

Ministerul român al Afacerilor Externe a reacţionat la anunţul Ungariei şi a transmis că măsura este inadecvată şi contraproductivă.

România şi-a depus candidatura pentru OCDE în urmă cu câţiva ani şi în această toamnă urma să fie luată o decizie finală.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat din nou subiectul.

Liviu Dragnea: Cui foloseşte această sămânţă de scandal? Cui foloseşte faptul că sute de copii, cetăţeni români, care au aceleaşi drepturi ca noi toţi, sunt într-o stare de tensiune foarte mare, şi ei, şi părinţii lor, fiind daţi afară dintr-o locaţie   în care au învăţat?’ (…) Acolo am tot auzit argumente: domnule, e cercetarea DNA. Păi bine, atunci să meargă copiii la DNA (…) Nu cred că ne ajută pe noi, ca naţie, să începem să avem relaţii tensionate cu comunitatea maghiară din România. Nu ne ajută.

Reacția Ministerului Afacerilor Externe

România poartă, în continuare, în discuţii bilaterale cu toate statele membre ale OCDE cu privire la sprijinirea candidaturii ţării noastre la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

‘Astăzi, 8 septembrie 2017, a avut loc o reuniune a statelor membre ale OCDE pe tema extinderii organizaţiei, la care România nu a participat, nefiind stat membru al organizaţiei. Cu această ocazie, s-au purtat discuţii cu privire la lista posibililor candidaţi, care ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE din 25 septembrie 2017’, arată MAE într-un comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă