UNGARIA | Tratamente țintite în lupta cu cancerul. O companie a pus la punct o metodă prin care terapiile sunt stabilite individual în funcție de structura moleculară a tumorei

28 iunie 2021, 11:31

Cercetătorii au descoperit că și cancerul are un fel de algoritm care poate fi spart de programul de calculator inventat de Oncompass. Inteligența artificială ajută la stabilirea profilului molecular al tumorii și apoi generează tratamentele optime pentru pacient. Se lucrează de 25 de ani la această metodă care în ultimii 18 ani a început să prindă contur, iar acum să de-a și rezultate.

Katalin a fost diagnosticată în 2012. Cancer pulmonar a fost verdictul și nimeni nu îi dădea mai mult de 3 luni pentru că suferea de o formă agresivă a bolii.

Au trecut 9 ani  de când Katalin a primit teribila veste. Cercetătorii de la Oncompass au descoperit mutațiile genetice din tumorile pulmonare și au ajutat la stabilirea tratamentuui. Katalin a răspuns bine la terapie și acum nu mai are nici o tumoră. Testele de diagnoză moleculară sunt deja la dispoziția medicilor, la fel și data de baze necesară prescrierii tratamentului în funcție de mutațiile genetice descoperite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite