România și UNESCO, Arc peste timp - 65 de ani de la aderare

România este membră UNESCO de şase decenii şi jumătate. Iar momentul aniversar a fost marcat anul acesta printr-un program special dedicat patrimoniului cultural românesc. Alături de TVR, o lumea întreagă este invitată să descopere locuri şi tradiţii care fac din România un reper cultural la nivel mondial.

20 Decembrie 2021, 19:17 (actualizat 20 Decembrie 2021, 20:55) Știrile TVR |
România, 65 de ani de la aderarea la UNESCO
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În 7 luni, cât timp s-a derulat Programul aniversar "România și UNESCO, Arc peste timp - 65 de ani de la aderare" au fost lansate şi mini documentare dedicate obiectivelor incluse în acest patrimoniu. Filmele au fost realizate de Casa de Producţie a Televiziunii Române, iar 65 de personalităţi ale TVR, prezentatori sau realizatori de emisiuni, au dat glas povestirilor despre locuri şi tradiţii care scriu istoria ţării.

România a început să fie prezentă pe lista cu obiective de Patrimoniu Mondial UNESCO, imediat după Revoluţie. Acum, are şi o hartă digitală unde oricine le poate descoperi, de la distanţă.

Nouă obiective culturale şi naturale din România, printre care Cetăţile Dacice şi Delta Dunării, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Li se alătură Ritualul Căluşului, Mărţişorul sau Ceramica de Horezu.

În martie, anul acesta, România împreună cu Republica Moldova au cerut ca pe lista UNESCO a Patrimoniului cultural imaterial al umanităţii să fie înscrisă şi Arta Cămăşii cu altiţă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI