UNESCO promite sprijin suplimentar pentru Ucraina. Organizația va oferi 10 milioane de dolari pentru educaţie

Mii de copii din Ucraina au nevoie de sprijin psihologic
Mii de copii din Ucraina au nevoie de sprijin psihologic
5 aprilie 2023, 13:38

”Din primele zile ale războiului, UNESCO a fost alături de poporul ucrainean pentru a sprijini protejarea culturii, patrimoniului, educaţiei şi siguranţei jurnaliştilor”, a declarat directoarea generală UNESCO, Audrey Azoulay, care s-a aflat într-o vizită de două zile în Ucraina, potrivit unui comunicat.

Materiale pentru protejarea monumentelor şi operelor de artă precum şi 50.000 de computere pentru a facilita învăţarea la distanţă au fost acordate printr-un plan de urgenţă în valoare de 30 de milioane de dolari, a precizat ea. A fost de asemenea furnizat echipament de protecţie pentru jurnalişti.

”Acest sprijin va continua să crească în 2023”, a adăugat Azoulay. În săptămânile următoare, a spus ea, UNESCO va mobiliza peste 10 milioane de dolari pentru educaţie, în principal în vederea consolidării sprijinului psihosocial pentru elevi în şcoli.

Pierderile suferite de Ucraina din cauza invaziei Rusiei sunt enorme, a subliniat Azoulay, adăugând că va fi nevoie de 6,9 miliarde de dolari în următorii 10 ani pentru a compensa doar distrugerile din sectorul cultural.

Potrivit UNESCO, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat ajutorul organizaţiei pentru cultură a ONU în vederea dezvoltării unui plan de reabilitare a sectorului cultural. În acelaşi timp, UNESCO ar trebui să coordoneze şi să mobilizeze în continuare actori internaţionali în acest domeniu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite