UNESCO: O treime din şcolile din lumea întreagă nu dispun de acces la apă potabilă şi la instalații sanitare de bază

Aproximativ o treime din totalul şcolilor din lumea întreagă nu dispun de acces la apă potabilă şi la instalaţii sanitare de bază, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), informează DPA.

07 Februarie 2023, 13:09 (actualizat 07 Februarie 2023, 13:19) Știrile TVR |
UNESCO / FOTO: shutterstock.com

Elevii învaţă mai bine în şcoli sigure şi sănătoase, a declarat luni directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay. Cu toate acestea, multor şcoli le lipsesc în continuare facilităţile necesare pentru a asigura siguranţa elevilor, a adăugat ea.

De aceea, UNESCO a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru a sprijini ţările afectate de această problemă.

Potrivit datelor UNESCO, aproape 584 de milioane de copii dispun în prezent de un acces limitat sau chiar deloc la apă potabilă şi la instalaţii sanitare, precum toalete, în şcolile în care sunt înscrişi. Aproximativ 40% dintre ei trăiesc în Africa Subsahariană.

UNESCO afirmă că măsurile adoptate pentru a asigura sănătatea şi hrana elevilor i-au făcut pe copii să vină mai des la şcoală şi să rămână în ciclul educaţional. Numai mesele regulate asigurate în şcoli au contribuit deja la creşterea ratei de înscriere şcolară cu 9%.

 

 

sursa Agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI