Unde putem petrece minivacanța din 24 – 26 ianuarie

24 ianuarie 2020, 09:22

Stațiunea Beliș-Fântânele și lacul de acumulare se află în apropierea comunei Beliș, însă se află pe teritoriul comunei Râșca. Lacul de acumulare din Munții Gilăului s-a format după construirea barajului între anii 1970-1974. Lacul Beliș-Fântânele se află la o altitudine de 900 m si are o suprafata de 9,8 km patrati. Stațiunea de la marginea lacului este o adevărată oază de liniște, însă nici iubitorii de adrenalină nu sunt neglijați. În zonă există numeroase trasee montane extrem de apreciate și tot în apropiere se află și pârtia de schi de la Mărișel. Stațiunea oferă oportunități de pretrecere a concediului atât pe timp de vară cât și iarna. Dacă vara sunt la mare căutare plimbările cu barca pe lac, în această perioadă a anului peisajele montane sunt cu adevărat spectaculoase. Stațiunea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și vin aici turiști din toate colțurile țării, astfel încât turismul a luat avânt și proprietarii de pensiuni se întrec în oferte pentru a atrage vizitatori. Prețurile sunt în general accesibile și potrivite pentru toate buzunarele.

Stațiunea Râușor se află pe versanții nordici ai Masivului Retezat, în Parcul Național Retezat, primul de acest gen din România, recunoscut încă din anul 1935.

În Râușor se află și singura pârtie de schi din Parcul Național Retezat, pârtie recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din zona de vest a țării, cu o lungime de 1.000 de metri și o diferență de nivel de 380 de metri, fiind concepută pe două secțiuni de teleschi.

Din vârful pârtiei există trei trasee cu grade de dificultate diferite, cu porțiuni pentru schiorii experimentați, dar și pentru cei începători. Cei care doresc să se dea cu sania trebuie să știe că săniușul se poate practica pe marginea pârtiei de schi, iar de la baza pârtiei pot fi închiriate diverse echipamente.

Cu siguranță, aerul curat și liniștea din Stațiunea Râușor îi vor cuceri pe turiștii care îi trec pragul

La intrarea pe Valea Râușorului se poate vizita mănăstirea Colț și cetatea Colț, denumită și „Castelul din Carpați”, locul în care Jules Verne a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu o ardeleancă. De asemenea, în zonă mai pot fi vizitate Castelul Corvinilor din Hunedoara, Biserica Densuș, Mănăstirea Prislop, rezervația de zimbrii din Hațeg, dar și situl arheologic Sarmizegetusa Regia.

La Râușor se ajunge pe un drum complet asfaltat, bine întreținut în toate anotimpurile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite