Undă verde pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Costul lucrărilor se ridică la 1,7 miliarde de lei

17 iunie 2021, 19:33

Licitația pentru cei 30 de km de autostradă din lotul 5 a fost câștigată de compania italiană Astaldi, care a semnat luna trecută contractul cu autoritățile române. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. Costul lucrărilor pentru porțiunea dintre Pitești și Curtea de Argeș se ridică la 1,7 miliarde de lei, sumă care include construcția a 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct și 3 noduri rutiere.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Am emis ieri autorizaţia de construire pentru sectorul de autostradă dintre Piteşti şi Curtea de Argeş. Acum intră în perioada de execuţie, adică lucrări în teren. 48 de luni. Acesta este termenul contractual.

Din cele șase loturi, cele mai mari probleme sunt pe lotul 4 Tigveni – Curtea de Argeș, unde contractul câștigat de constructorul austriac Porr a fost contestat de compania China Railway. Curtea de Apel a dat câștig de cauză companiei chineze.

Loturile 2 și 3 sunt în evaluare, iar singurul tronson în lucru al autostrăzii Sibiu-Piteşti este Lotul 1 Sibiu – Boiţa, cu o lungime de 13 km, finalizat în proporție de 40%.

Localnicii și nu numai așteaptă cu nerăbdare șoseaua de mare viteză.

Importanța strategică pentru România a autostrăzii Sibiu-Pitești a fost punctată și de premier.

Florin Cîțu, premierul României: Pentru România a trece Carpații cu autostrada, a avea această autostradă gata e un lucru important. Vom putea să plecăm de la Constanța să ajungem la Viena.

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă