Undă verde pentru comisia cu privire la anchetarea alegerilor din 2009

11 mai 2017, 13:09

Comisia de anchetă este contestată de opoziție. Raluca Turcan spunea că va merge la CCR pentru a contesta modificările la Regulament și la Statutul deputaților și senatorilor.

Aceste reglementări obligă parlamentarii chemați la audieri să participe la acestea, la comisiile de anchetă din Parlament și dă posibilitatea ca această comisii să se desfășoare în paralel cu o anchetă a Parchetului.

Opoziția a depus și două amendamente privind componența acestei comisii de anchetă privind alegerile din 2009. Au solicitat ca membrii să nu aibă un dosar penal în cercetare la Parchetul General și pe de altă parte să nu aibă un interes în a face parte din această anchetă, un interes în rezultatul comisiei.  Aceste amendamente au fost respinse.

Liviu Dragnea spunea că și-ar fi dorit să fie chiar președintele acestei comisii, ulterior însă a revenit asupra acestei declarații, spunând că nu își mai dorește acestă funcție, iar, azi, potrivit componenței acestei Comisii el nu se află nici măcar printre membrii comisiei cu privire la anchetarea alegerilor din 2009.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite