Unchiul Alexandrei Măceșanu cere audierea tuturor parlamentarilor de Olt, pentru a vedea dacă știau despre clanurile interlope din județ. Solicitare la Parchetul General

6 august 2019, 14:43

Alexandru Cumpănașu a depus o nouă plângere la Parchetul General și le-a cerut procurorilor să-i audieze pe toți parlamentarii din Olt.

Știau sau nu de clanurile interlope? Aveau sau nu legătură cu suspectul Gheorghe Dincă? Acestea sunt întrebările unchiului Alexandrei pentru deputați și senatori.

Din județul Olt, în Parlament au ajuns 3 senatori și 6 deputați.

Aleșii PSD din județ nu au răspuns solicitărilor TVR, însă Gigel Știrbu de la PNL și Iulian Niță de la ALDE spun că nu cunosc niciun interlop.

Controversa clanurilor interlope din Olt vine în contexul în care poliția a apelat la interlopi pentru a o găsi pe Alexandra, fata ucisă de criminalul din Caracal. Interlopii au trimis însă poliția la adrese greșite, la rivalii lor din alte clanuri.

_________________

ACTUALIZARE Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, a venit astăzi la Parchetul General, unde îşi completează cererea depusă săptămâna trecută. El le solicită procurorilor să îi investigheze şi chiar să îi aresteze pe interlopii din judeţul Olt, care, în opinia lui, s-ar ocupa cu trafic de persoane şi chiar cu trafic de organe.

Cumpănaşu cere, de asemenea, Parchetului General să îi audieze pe parlamentarii de Olt. Sunt 10 de la toate partidele, iar unchiul Alexandrei vrea să afle ce ştiu parlamentarii despre aceste clanuri interlope.

Alexandru Cumpănaşu a mai solicitat audierea parlamentarilor care ar avea legătură cu Gheorghe Dincă.

El s-a ferit însă să-i nominalizeze atât pe parlamentari cât şi pe interlopi.

Fifor, întrebat despre relația dintre polițiștii și clanurile din Caracal: Nu știu la ce vă referiți

ACTUALIZARE Întrebat cum comentează schimbul de informații între polițiștii din Caracal și oamenii de afaceri de acolo, ministrul interimar de Interne a răspuns: „Nu știu la ce vă referiți”.

Crimele de la Caracal au scos la iveală cum un șef de poliție făcea dosare ajutat de un proprietar de firme de pază, Codiță, și cum primele percheziții efectuate au fost la casele unor membri ai clanului Oacă. În raportul MAI scrie că informațiile vin „de la persoane de sprijin”.

Adjunctul Poliției Olt a fost acuzat că a apelat la grupări de interlopi, în loc să meargă la superiorii săi. Cazul Alexandra a scos la iveală că ajutorul oferit de Remus Rădoi nu a fost o excepție și că au mai fost și alte dosare.

217 angajați ai Ministerului de Interne sunt implicați în operațiunile din teren de la Caracal

ACTUALIZARE După zile întregi de erori, bâlbâieli şi haos, aproape 220 de poliţişti şi specialişti se ocupă acum de cazul de la Caracal. De altfel, acest dosar complex a intrat şi în atenţia Interpol.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat luni că 217 angajați MAI sunt implicați în operațiunile de la Caracal.

„Este bine că se lucrează, că se lucrează în ritm alert și se administrează probe însă informațiile din ancheta procurorilor vor fi oferite de DIICOT. Pot însă să vă ofer câteva repere care privesc eforul angajaților Ministerului de Interne în această anchetă, derulată sub coordonarea DIICOT. Vă asigur că avem în teren la această oră unii dintre cei mai buni specialiști criminaliști ai Poliției Române, precum și un dispozitiv de polițiști din mai multe structuri: poliție judiciară, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și analiza informațiilor„, a declarat Mihai Fifor, citat de Mediafax.

Ministrul de Interne a dat și câteva cifre.

„Avem în teren 46 de polițiști de combatere a criminalității organizate, 23 de criminaliști de la INC, 26 din cadrul Direcției Generale a Poliției București, 27 de la Operațiuni Speciale, 19 de la Direcția de Investigații Criminale, 8 de la Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor, 51 de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, 17 de la Inspectoratul de Poliție Dolj„, a mai spus ministrul interimar de Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă