Una dintre fraudele de la Bac: Un candidat din Brăila a fost eliminat din examen după ce a fotografiat şi a pus subiectele pe internet

Un candidat care susţinea examenul de Bacalaureat la Liceul tehnologic 'Panait Istrati' din Brăila a fost eliminat din examen, după ce a fotografiat şi a pus subiectele pe internet, potrivit informaţiilor furnizate pentru AGERPRES de inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Brăila, Dan Gheorghiţă.

18 August 2021, 15:50 (actualizat 18 August 2021, 15:55) |
Bacalaureat

"În urma apariţiei pe Facebook a imaginii cu subiectul de la fizică dintr-un centru de examen din Brăila, am identificat centrul - fiind vorba despre Liceul tehnologic Panait Istrati - am mers acolo şi, conform metodologiei, am analizat înregistrările audio-video din sălile în care au susţinut candidaţii proba la fizică. Corelând poza cu filmările, am identificat sala de clasă, am identificat candidatul, l-am chemat în centrul de examen, iar acesta a recunoscut. Chiar dacă nu recunoştea, îl eliminam, pentru că aveam dovezi. L-am eliminat din examen şi două sesiuni nu mai are voie să susţină bacalaureatul", a declarat Dan Gheorghiţă.

Candidatul eliminat din centrul de examen din Brăila are 33 de ani şi provine din promoţiile anterioare, terminând în urmă cu mulţi ani Liceul 'Constantin Brâncoveanu'.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Brăila a precizat că supraveghetorii din respectiva sală de examen nu ar fi putut interveni pentru prevenirea fraudei, deoarece "poza a fost făcută cu alte mijloace electronice, nu cu telefonul".

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri au mai fost înregistrate fraude în aceeaşi manieră, respectiv cea a fotografierii subiectelor şi punerii lor pe internet în vederea găsirii rezolvării lor, în alte patru centre de examen din ţară, respectiv Liceul tehnologic 'Nicolae Rucăreanu' din Braşov, Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu şi Liceul tehnologic 'Constantin Brâncuşi' din Craiova.

Miercuri, absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, respectiv la Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie şi Logică.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI