Una dintre cele trei eleve din județul Gorj care au obținut media 10 la Bacalaureat a făcut naveta să meargă la liceu: „Rămân în țară să fiu învățătoare”

Cristina Călescu este absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret
Cristina Călescu este absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret
8 iulie 2019, 12:35

Cristina Călescu, absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret”, din Târgu-Jiu, este una dintre cele trei eleve din județul Gorj care au obținut media 10 la Bacalaureat. Aceasta a mărturisit că a învăţat constant, în toți cei patru ani, în care a făcut naveta și s-a trezit la ora 6.00, în fiecare dimineață.

Cristina a spus că cel mai mare vis este să fie învățătoare și să aibă un post cât mai aproape de casă.

„Am muncit foarte mult. Mai departe vreau să dau la Facultatea de Litere și vreau să îmi dau Titularizarea, sper să și reușesc. Am terminat profilul Pedagogic. Dau titularizarea pe învățători, este ceea ce îmi doresc de foarte mult timp și sper să reușesc. Am depus dosar pentru titularizare și în Gorj, și în București. Dorința mea este să rămân în Gorj, dar posturi sunt foarte puține, pentru că îmi e mie mai bine acasă. Nu m-am gândit să plec în străinătate, aici mă simt eu bine, aici sunt eu. Locuiesc la țară. Am făcut naveta în cei patru ani. Stau în satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, dimineața m-am trezit la ora 06.00, mă duceau părinții în stație, iar seara mă întorceam tot cu microbuzul”, a declarat Cristina Călescu.

Aceasta a avut rezultate bune la învățătură și în timpul liceului, ea absolvind fiecare clasă de liceu cu medii aproape de 10.

„Știu că meseria de învățător nu e atât de bine plătită, dar atât de mult îmi doresc, încât cred că până la urmă banii nu mai contează. Copiii pentru mine sunt importanți, îmi plac atât de mult copiii, încât banii i-am lăsat deoparte. Părinții mă suștin. Ei au avut încredere în mine, însă eu nu am fost atât de sigură că voi obține nota maximă. Acum aștept să văd unde o să reușesc. Secretul este să lucrezi continuu”, a mai spus Cristina Călescu.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite