Una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar crypto, atacată de hackeri. Monede Bitcoin de zeci de milioane de dolari, furate

Criptomonede Bitcoin
Criptomonede Bitcoin
8 mai 2019, 14:00

Cele 7.000 de monede bitcoin au fost retrase de către hackeri, folosind o varietate de tehnici, „inclusiv phishing, viruşi şi alte tipuri de atacuri”, anunţă o postare a directorului executiv Zhao Changpeng, pe site-ul Binance. Acesta a menţionat, de asemenea, că fondurile utilizatorilor nu vor fi afectate, deoarece compania va apela la fondul securizat de active, pentru a acoperi pierderile acestora.

Anunţul făcut de directorul Binance anunţă faptul că toate depozitele şi retragerile din cadrul platformei vor rămâne suspendate, în timp ce compania va efectua o analiză aprofundată a securităţii, care se estimează că va dura o săptămână.

Preţul Bitcoin a scăzut cu până la 4,2% la începutul tranzacţionării din Asia, odată ce a fost anunţat atacul hackerilor.

Anul trecut, criptomonede în valoare de 950 de milioane de dolari au fost furate de la platformele de schimb valutar crypto, în creştere cu aproape 260% faţă de anul precedent, a arătat un studiu realizat de compania americană CiptherTrace.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite