Una dintre cele mai aprige bătălii pentru voturi s-a dat în Capitală – situația pe sectoare. Scor inedit pentru Consiliul general

28 septembrie 2020, 21:35

Cu aplauze și bucurie. Așa au fost primite, imediat după închiderea urnelor, estimările care arătau că Nicușor Dan este noul primar al Capitalei.

A fost finalul unei zile în care scorul a fost strâns între social democrata Gabriela Firea, primarul în funcție al Bucureștiului, și candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS.

Gabriela Firea a fost învinsă la o diferență de 5 procente.

Fostul președinte Traian Băsescu s-a clasat al treilea.

În următorii ani, trei dintre primăriile de sector vor fi conduse de alianța USR-PLUS și PNL după ce Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Ciprian Ciucu au câștigat lupta electorală, în timp ce fostul social democrat Robert Negoiță, susținut acum de Alianța PRO București, rămâne edil al sectorului 3, la fel ca Daniel Băluţă de la sectorul 4, singurul primar social democrat din Capitală.

Surpriza s-a produs la sectorul 5, care va fi condus de Cristian Popescu Piedone.

Pentru Consiliul general, cele mai multe voturi au mers la PSD, urmat de alianța USR-PLUS și PNL – distribuirea mandatelor arata însă că împreună au majoritate.

În București au votat peste 670 de mii de persoane, cu aproape 3,7 procente mai mult decât la precedentul scrutin local.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite