Una dintre victimele exploziei de la Asău avea în curte o grenadă neexplodată, rămasă din Primul Război Mondial

1 iunie 2018, 08:58

Polițiștii au descoperit în curtea lui Costel Ospir, de 38 de ani, din localitatea nemțeană Gârcina, o grenadă neexplodată din primul răzbio mondial. Este de fabricație austriacă, iar exteriorul a început să se degradeze, nu şi încărcătura explozivă. Bărbatul o găsise în timpul unor lucrări forestiere.

Grenada a fost preluată de echipa pirotehnică a ISU Neamț. Specialiștii atrag atenția că proiectilele găsite din întâmplare nu trebuie atinse.

Oamenii din sat nu cred că bărbatul era colecționar de relicve.

În urmă cu două zile, trei muncitori de la o exploatare forestieră din Asău au provocat o explozie după ce au încercat să deschidă cu o daltă și un ciocan o bombă de artilerie, rămasă neexplodată din timpul Primului Război Mondial. Unul dintre bărbați și-a pierdut viața pe loc, iar ceilalți doi sunt internați cu multiple răni și mutilați pe viață. Costel Ospir este la Spitalul Sf. Spiridon din Iași

Procurorii au deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Inspecţia Muncii şi ISU fac, la rândul lor, investigaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite