Un veteran al Marinei SUA a fost eliberat după aproape un an de detenție în Rusia

Taylor Dudley
Taylor Dudley
12 ianuarie 2023, 20:46

Taylor Dudley, în vârstă de 35 de ani, din Michigan, a fost arestat de poliția rusă de frontieră în aprilie anul trecut, după ce a trecut granița din Polonia în Kaliningrad, o exclavă rusă între Polonia și Lituania. Dudley participa la un festival de muzică în Polonia și nu este clar de ce a trecut granița, potrivit The Guardian, care citează CNN.

El a fost eliberat joi, după luni de negocieri. Detenția sa nu a fost mediatizată până acum, deoarece familia sa a dorit  ca negocierile pentru eliberarea lui să rămână private.

Negocierile au fost conduse de fostul guvernator al New Mexico, Bill Richardson, care a declarat că Dudley a fost eliberat la punctul de trecere a frontierei Rusia-Polonia Bagrationovsk-Bezledy joi.

„Este semnificativ faptul că, în ciuda mediului actual dintre cele două țări, autoritățile ruse au făcut ceea ce trebuia eliberându-l pe Taylor astăzi”, a declarat Richardson, care a adăugat: „Pe măsură ce sărbătorim întoarcerea în siguranță a lui Taylor, rămânem foarte îngrijorați pentru Paul Whelan și ne-am angajat să continuăm să lucrăm la întoarcerea lui în siguranță, așa cum am făcut în ultimii patru ani, la fel ca pentru alți americani.”

Oficialii americani au confirmat eliberarea lui Dudley din detenție. Un purtător de cuvânt al departamentului de stat a indicat că Dudley a fost deportat din Rusia, a arătat Washington Post, sugerând că eliberarea acestuia nu a fost echivalentă cu schimburile anterioare și ar putea avea o influență mică asupra lui Whelan.

Un purtător de cuvânt al familiei lui Dudley a mulțumit Centrului Richardson pentru munca sa, adăugând: „Ultimele 9 luni au fost dificile pentru familie și cer presei să le respecte intimitatea și să le ofere spațiu pentru a-l primi pe Taylor acasă.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite