Un vas cu turiști sud-coreeni s-a scufundat în Dunăre, în centrul Budapestei. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi 21 sunt date dispărute

30 mai 2019, 08:04

Coliziunea a avut loc sub podul Margareta și a fost înregistrată de camerele video de la mal. Vasul cu 35 de oameni la bord a fost lovit în partea din spate de o navă de croazieră, mult mai mare ca dimensiuni. În câteva secunde s-a răsturnat și, după câteva minute, s-a scufundat total, din cauza curenților puternici, formați după furtuni violente. Doar șapte oameni au fost salvați.

GABOR CSATO, Serviciul Național de Urgență: „Unii aveau răni grave, erau în stare critică. Au avut nevoie de resuscitare”.

Accesul pe Dunăre a fost blocat. Echipele de intervenție au căutat toată noaptea supraviețuitori, în apă și pe ambele maluri ale fluviului, de-a lungul a câțiva kilometri.

PAL GYORFI, Directoratul general pentru managementul dezastrelor: „La operațiune au participat echipe cu 96 de oameni, au trimis ajutoare multe oganizatii de voluntari, au fost și scafandri militari”.

Epava navei scufundate a fost găsită abia după 4 ore. Fusese târâtă de curenți la sute de metri distanță de locul accidentului.

E inspectată de scafandri, care încearcă să vadă dacă sunt oameni blocați înăuntru. Vasul îi aparținea unei companii ungare, dar fusese construit în 1949 în Uniunea Sovietică, iar în anii ’80, când a ajuns în Ungaria, i-a fost schimbat motorul. Avea lucrările de întreținere la zi.

Nava care a provocat accidentul era elvețiană, iar căpitanul – ucrainean. E interogat acum, în speranța că se va descoperi cauza coliziunii. Au fost luate și declarații de la toți cei 180 de pasageri aflați pe acest vas de croazieră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă