Un val de frig lovește mai multe regiuni din Statele Unite. În Florida a nins după 30 de ani

4 ianuarie 2018, 14:35

Un val de frig lovește mai multe regiuni din Statele Unite. Locuitorii din statul Florida nu au văzut zăpadă de trei decenii. Meteorologii au avertizat că ninsorile puternice se vor extinde până în regiunea New-England din nord-estul țării.

Guvernatorul din Connecticut a declarat stare de urgență, iar omologul său din Rhode Island a avertizat populația să rămână cât mai mult în casă și să evite deplasările lungi. În majoritatea localităților au fost instalate adăposturi de urgență. Se așteaptă ca furtuna să afecteze alimentarea cu energie electrică și transporturile, inclusiv cele navale.

Furtuna a dus deja la închiderea unor drumuri în nordul Floridei și în sud-estul Georgiei, unde guvernatorul a declarat stare de urgență în zona de coastă.

Autoritățile din Florida au cerut locuitorilor din nordul statului să se pregătească de condiții meteo extrem de nefavorabile, inclusiv la potențiale depuneri de zăpadă, gheață sau căderi de grindină.

Tallahassee, oraș din nordul ‘Sunshine State’, s-a trezit sub un strat fin de zăpadă, prima ninsoare măsurabilă, din 1989. Locuitorii din Florida, mai obișnuiți cu uraganele decât cu zăpada, au ținut să publice pe rețelele sociale fotografii cu zăpada care le acoperă piscinele și sandalele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă