Un urs care a intrat de două ori în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc a fost în cele din urmă împuşcat

Urs. Arhivă
Urs. Arhivă
23 august 2020, 10:19

Potrivit sursei citate, sâmbătă seara a fost semnalată pentru a doua oară prezenţa unui urs în curtea Colegiului „Márton Áron” din Miercurea Ciuc, de unde animalul a mai fost îndepărtat de jandarmi şi în noaptea precedentă.

Ursul a mai fost văzut în ultimele zile în zona Şumuleu din Miercurea Ciuc, în perimetrul izvorului de apă minerală, iar în ultimele luni şi în comuna Leliceni.

În ultimele două zile au fost emise patru mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru a semnala prezenţa acestui animal în Miercurea Ciuc.

În acest context, s-a solicitat autorizaţie de extragere din partea Ministerului Mediului, iar ursul a fost împuşcat, sâmbătă noapte, de un vânător de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din municipiu.

„Ursul se afla de mai multă vreme sub monitorizare de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi ‘Szilos’ din Miercurea Ciuc. A fost solicitată Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor eliberarea autorizaţiei de extragere. Această autorizaţie a fost eliberată şi comunicată asociaţiei. Astfel, s-a constituit în curtea liceului dispozitivul de siguranţă, format din jandarmi, poliţişti şi reprezentanţii asociaţiei, fiind izolat perimetrul şi s-a procedat la extragerea exemplarului de animal periculos. Asociaţia ‘Szilos’ va proceda pentru valorificarea exemplarului de urs extras, conform prevederilor legale”, se arată în informarea Instituţiei Prefectului.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă