Urs agresiv rănit de echipa de intervenție, în oraşul Bălan, din Harghita. Animalul intrase într-o casă și căuta mâncare în frigider

6 aprilie 2022, 10:54

Echipa de intervenţie, formată din jandarmi, reprezentanţi ai asociaţiei de vânători şi primarul localităţii, a identificat un singur urs, aflat în zona locuinţelor şi a intervenit pentru alungarea lui.

Între timp, acesta a intrat într-o casă al cărui proprietar nu se afla acolo şi pentru că a încercat să atace echipa de intervenţie, vânătorii au folosit arma şi au rănit animalul.

Pe timpul îndepărtării, animalul sălbatic a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil. A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenţie, ursul fiind, astfel, rănit. Acesta a fost alungat până la urmă în pădurea din apropiere, nefiind înregistrate decât pagube materiale pe timpul intervenţiei. La faţa locului a fost prezent tot timpul şi un echipaj SMURD. Echipa a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar în această dimineaţă se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop„, se arată în informarea IJJ Harghita.

La rândul său, primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a precizat, că temerea membrilor echipei de intervenţie a fost că proprietarul casei în care a intrat ursul era în interior, lucru care nu s-a confirmat, transmite Agerpres.

De asemenea, primarul a spus că animalul deschisese frigiderul, în căutare de hrană, şi că a fost nevoie de folosirea armei, pentru că i-a atacat pe jandarmi şi vânători.

Acesta a adăugat că s-a pornit în căutarea animalului, dar după ce au ajuns la liziera pădurii, membrii echipei au decis să nu continue căutarea, ţinând cont de pericolul pe care îl reprezintă un urs rănit.

Miercuri dimineaţa, căutarea animalului rănit a continuat, fiind adus în sprijin un câine specializat.

Întrebat dacă ursul va fi împuşcat, acesta a punctat că decizia va fi luată de medical veterinar, în funcţie de gravitatea rănilor.

Primarul oraşului Bălan a spus că era vorba de un urs de mărime medie, iar din spusele vânătorilor ar avea patru sau cinci ani.

Biroul de Presă al IJJ Harghita a mai informat că, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi 15 apeluri, făcute prin 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite.

În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă