Un urs a fost tranchilizat în Sinaia și relocat. În Borsec, vizitele animalelor sălbatice îi înspăimântă pe localnici și turiști

22 iunie 2022, 08:20

La fața locului au fost trimişi jandarmi, reprezentanți ISU Prahova, lucrători ai fondului de vânătoare din Sinaia și un doctor veterinar.

Acțiunea a fost dificilă și de durată din cauza terenului plin de copaci și vegetație deasă, dar și a numărului mare de curioși care au vrut să vadă animalul.

În cele din urmă, ursul s-a refugiat într-un pom, unde a fost tranchilizat și crotaliat.

Animalul a fost transportat și relocat în județul Brașov pe Fondul de Vânătoare de la Timișu de Sus.

Și în Harghita, numărul apelurilor de la populație, care semnalează prezența urșilor pe străzi, rămâne ridicat.

Gheorghe Suciu, purtător de cuvânt, Inspectoratul de jandarmi Harghita: Dacă anul trecut, până la această dată, am înregistrat un număr de 134 de solicitări, anul acesta am înregistrat 127 de apeluri prin 112.

Dacă pană acum stațiunea Băile Tușnad era vizitată zilnic de urși, acum a venit rândul orașului Borsec. Atât localnicii, cât și turiștii nu mai au curajul să iasă din casă după ce se inserează. Autoritățile locale au luat măsuri.

Albui István, viceprimarul orașului Borsec: În acestă perioadă, am reușit deja relocarea a patru exemplare de urși, care chiar reprezentau un pericol pentru comunitate. Avem autorizate 10 exemplare pentru relocare, sperăm să reușim să le capturăm și să relocam în siguranță.

Pentru ca urșii să nu fie văzuți ziua în localitate, autoritățile din Băile Tușnad spun că strâng gunoiul zilnic din oraș. Mai mult, au tăiat ai mulți arbori și copaci cu fructe de pădurea de pe terenurile publice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite