CORESPONDENŢĂ DE LA WASHINGTON

Un uriaş concert în aer liber a fost organizat pentru Donald Trump în faţa Monumentului Lincoln

Ultima seară ca președinte ales pentru Donald Trump a fost momentul în care au început oficial ceremoniile de învestire. Un uriaș concert în aer liber, în fața unuia dintre cele mai importante monumente americane, Monumentul Lincoln, un eveniment în care artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți au făcut apel la unitate. Spectacolul a fost urmărit de la fața locului și de colegii noștri Sorin Eșeanu și Mihai Melinescu.

20 Ianuarie 2017, 08:24 (actualizat 20 Ianuarie 2017, 09:52) Știrile TVR |

Ceremonia de învestitură a celui de-al 45-lea preşedinte american, comentată de analişti şi politicieni, se vede în direct la TVR 1: „America 45. Trump la Casa Albă”

Evenimentul din fața Monumentului Lincoln a stat sub semnul unității naționale. Unul dintre artiști, cântărețul de country Toby Keith, i-a mulțumit chiar şi lui Barack Obama pentru serviciul său în slujba țării. Momentele au fost din toate genurile: de la muzică de fanfară până la rock.

În mesajul său, Donald Trump a făcut aluzie la schimbarea pe care o promitea Barack Obama - și care în opinia sa, nu a avut loc.

Ne săturasem de ce se întâmpla, voiam o schimbare, dar una reală. Aşa că abia aştept ziua de mâine. Vom vedea ceva uimitor. Atât de mulți oameni au venit la Washington! Iniţial, voiam să facem un concert restrâns, dar după aceea ne-am gândit să îl ţinem în faţa Monumentului Lincoln. Nu ştiu dacă s-a mai făcut până acum, dar dacă da a fost foarte rar, a spus Donald Trump.

O nouă săgeată către Barack Obama - un asemenea concert s-a ținut la inaugurarea acestuia din 2008, cu sute de mii de oameni prezenți și cu artiști de primă mână: Bruce Springsteen, Stevie Wonder James Taylor, Beyonce şi mulți alții.

Prin contrast, muzicienii prezenți în această seară au fost mai puțin cunoscuți, iar nume mari ca Elton John, Kanye West sau Celine Dion au refuzat să participe la festivități.

Pe de altă parte, echipa lui Trump a afirmat că ceremoniile sunt despre și pentru public, nu un spectacol al celebrităților.

Și tot pentru susținătorii săi, concertul de la Monumentul Lincoln s-a încheiat cu un uriaș foc de artificii.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI