Un ultim hop pentru Teatrul ”Grivița 53”. Fondatorii ar putea pierde fondurile pentru că nu a fost eliberată autorizația de construcție

8 aprilie 2022, 08:49

În 2016, regizoarea Chris Simion-Mercurian a vândut casa bunicii şi a cumpărat un teren în Bucureşti, pe Calea Grivitei 53, pentru a construi un teatru independent. Mari actori, sportivi de performanță, artiști plastici şi oameni simpli i s-au alăturat şi au vândut obiectele de artă, mărţişoare şi chiar cărămizi pentru a strânge fondurile necesare construirii noului lăcăş de cultură. S-au strâns aproape 500 de mii de euro, dar nu au fost suficienţi. Cei care au cumpărat au devenit ctitori ai teatrului şi vor avea numele inscripţionat în foaier.

Peste 10 mii de oameni au donat pentru construcția acestui teatru, dacă primarul vă elibera autorizația de construire întrega zonă va fi revitalizată. Calea Grivitei este a doua stradă că vechime din Capitală și pe vremuri a fost considerată Montmartre al Bucurestiului.

Corina Gliga, PR grădina de vară din vecinătate: E o zonă efervescentă, având în vecinătate și Facultatea de Arte, a evoluat mult în zona asta, au început să mai apară cafenele, zona fiind atât de centrală, un teatru în care s-ar putea întâmplă evenimente culturale, ar însemnă și mai mare creștere a zonei. Sunt multe spații care ar putea fi renovate și cred că o acțiune de acest gen ar putea atrage numai lucruri pozitive.

Chris Simion Mercurian, regizoare: Este esențială obținerea autorizației de construire, pentru că toate avizele sunt favorabile, dosarul este complet, primarul nu ar avea de ce să nu ne dea această autorizație cu atât mai mult cu cât nu am solicitat niciun sprijin financiar, dimpotrivă sunt fonduri norvegiene, cu un grand câștigat de 2 milioane de euro, grant pe care nu putem să îl accesam pentru că nu avem autorizație de construire, riscam să pierdem acești bani. Termenul limita este 11 aprilie, am făcut o solicitare de prelungire a termenului.

Proiectul Grivița 53 respectă cu fidelitate sugestiile Comisiei Naţionale a Monumentelor care şi-a dat şi ea avizul pentru ridicarea teatrului în zona protejată.

Am solicitat Primăriei Capitalei să ne răspundă dacă autorizaţia pentru construcţia teatrului ar putea fi eliberată până luni, pentru că proiectul să nu piardă fondurile norvegiene câştigate, dar până la această oră nu am primit niciun răspuns.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă