Un turist accidentat a fost salvat de pe munte. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști că primăvara e încă departe

10 aprilie 2022, 17:03

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști că primăvara e încă departe și trebuie să țină cont de prognoza meteo și să nu se aventureze pe traseele închise. Un turist a fost salvat după o operațiune de 15 ore, după ce s-a accidentat în zona vârfului Nehoiu. Turistul de 47 de ani a suferit o fractură la picior și nu a mai putut continua drumul. Zeci de salvamontiști au pornit în căutarea lui și a prietenilor cu care se află pe munte. A fost chemat inclusiv un elicopter de la Caransebeș, care însă nu a putut ajunge până unde era rănitul, din cauza vântului puternic. Bărbatul a fost coborât pe targă și dus cu ambulanță la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș.

Zăpadă și viscol și în trecătorile înalte din nordul țării. Se intervine pentru deszăpezire pe drumurile de altitudine din județul Harghita, iar în Pasul Tihuța s-au depus 10 cm de zăpadă.

Stățiunea Rânca, din județul Gorj a fost acoperitã cu un strat nou de omãt, spre bucuria schiorilor, dar și a cabanierilor care se pregătesc pentru un sezon alb prelungit. Meteorologii prognozează că până luni seară, în tot lanțul carpatic va ninge abundent, iar pe crește vântul poate atinge și 100 de km pe oră.

Vremea se răcește în toată țara, în Transilvania și zona de deal a Moldovei va fi lapoviță, în timp ce în sud și sud este vor fi ploi de până la 20 l pe metru pătrat.

 

CITEȘTE ȘI:

PROGNOZA ANM | Temperaturi în scădere pe parcursul săptămânii viitoare în toate regiunile ţării, dar specifice acestei perioade. Aflați cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite